91 dager: Mengdetrening er kjedelig – i hvert fall å skrive om

Utsikt fra Citadellen.
Utsikt fra Citadellen.

12,2 km. i rolig tempo. Det tok 1 time og 12 minutter. Treningsprogrammet ba om 75 minutter. Det må være ok. Jeg fikk en ny fin tur i Budapest. Nå er første uke av treningsprogrammet unnagjort. Og hvordan har det gått?

Jeg har gjennomført alle øktene uten smerter. Det er veldig bra. Det som bekymrer meg er at jeg har løpt over 40 km. Frem til akillesen sa stopp i fjor lå jeg mellom 40 og 60 km. i uka.

Jeg har heller ikke løpt mye frem til jeg startet på treningsprogrammet denne uka. De siste ukene har sett slik ut:week1training

Da jeg begynte å løpe igjen på mot slutten av fjoråret så bestemte jeg meg egentlig for å starte på 6-10 km. per uke, og øke med 10-15% fra uke til uke. Sånn gikk det altså ikke. Den statistikken her viser tegn til at iveren vinner over fornuften. Foreløpig får det være greit, men det er mulig jeg erstatter noen løpeturer med en tur på romaskinen.

Kjedelig mengdetrening

Det er ikke kjedelig å løpe, men det er litt kjedelig å skrive om det etterpå, og jeg frykter det er ennå kjedeligere å lese. Jeg kjeder meg av mine egne tekster i hvert fall. Men sånn er det med mengdetrening. På samme måte som kilometerne skal akkumuleres i løpeskoene, skal ordene, setningene og avsnittene skrives. Det er ikke så viktig hvor gode tekstene er. Nå skal de bare skrives.

Men jeg ser frem til å få litt mer struktur på skrivingen. Nå er det en nødvendighet, og jeg starter hver tekst uten å vite hvor jeg skal hen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *