92 dager: Løpeturist i Budapest

Fire litt for raske kilometer.
Fire litt for raske kilometer.

Treningsprogrammet ba om 10 minutter oppvarming, 20 minutter «steady run», og 10 minutter rolig til slutt. Jeg mistenker at jeg tolker «steady» til litt raskere enn hva som var meningen.

Før forrige maraton løp jeg nesten ikke intervaller eller raske turer. Denne uka har jeg allerede hatt to fartsøkter. Det er uvant å lete etter riktig tempo når det går litt fortere enn mine vanlige turer. I dag så jeg for meg at de 20 hurtige minuttene skulle gå i 5 min. på kilometeren. Sånn ble det ikke.

Nå er ikke 5-fart spesielt hurtig, og om jeg skal sette personlig rekord på maraton i mai, så er det farten som skal holdes hele distansen. Men med tanke på at rolige turer går i 6-fart, så kunne 5-fart vært fint i dag.

sliten

Glemte at jeg skulle hjem igjen

I dag løp jeg nordover langs Donau i strålende solskinn og med en litt irriterende motvind. Til den hurtige delen skrudde jeg opp volumet på løpelista og satte nedtellingsuret til 20 minutter. Jeg fant raskt rytmen og ble overrasket av kilometertiden som Endomondo rapportere underveis.

Det jeg ikke tenkte på var at jeg også skulle hjem igjen etter de 20 raske minuttene. Det ble litt lenger tilbake enn hva jeg hadde tenkt. Dagens økt skulle bare være 40 minutter, men den ble en time. Det er ganske mange prosent over, så nå vurderer jeg om det er smart å kutte morgendagens 75 minutter ned til 60.

Iveren er i ferd med å feste grepet nå, men jeg vet godt hvor galt det kan gå om jeg er ivrig for lenge. Akillesspøkelset henger over meg på hver eneste tur.

Parlamentsbygningen i Budapest.
Parlamentsbygningen i Budapest.

1 kommentar til «92 dager: Løpeturist i Budapest»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *