500 før frokost. Eller morgenmad, da

En av de viktigste grunnene til at jeg har denne bloggen er for å skrive mer. For å legge litt press på meg selv, og produsere mer tekst enn tidligere. Et ledd i den jobben blir 500 før frokost. En øvelse hvor jeg skriver 500 ord før jeg står opp om morgenen.

Det viktigste med 500 før frokost er at det skal gå fort. Jeg vil at det nærmest skal bli tankestrømskriving, men vil forsøke å holde en eller annen form for rød tråd. Dagens røde tråd er nettopp hva jeg tror dette kommer til å bli.

Jeg er produktiv om dagen, og har mange morgener hvor jeg våkner lenge før vekkeklokken ringer. Det er snart midtsommer, så lyset spiller helt sikkert en rolle. Men hvis jeg fortsetter å ha det samme overskuddet fremover, så er skriving en perfekt aktivitet å bruke det på.

500 før frokost er i utgangspunktet tekster for meg selv. Jeg forsøker å skrive godt i øyeblikket, men vil bruke minimalt med tid på oppbygningen, komposisjon, grammatikk osv. Jeg skriver det første som faller meg inn, og setningene får løpe avgårde nesten på egen hånd.

I natt sov jeg virkelig godt. Jeg har ikke sovet så mye, men for første gang denne uka våknet jeg uthvilt. Og det gjorde jeg en time før vekkeklokken ringte. Uroen og usikkerheten jeg har kjent på de siste ukene er vekk. Det er deilig.

Jeg forsøker å bedømme mine handlinger ut fra om jeg tar gode beslutninger når jeg vurderer informasjonen jeg har tilgjengelig. I tillegg forsøker jeg å beholde kontrollen selv så langt det er mulig, i stedet for at omgivelsene og livet tar kontroll over meg.

Utfallet av beslutningene jeg tar er ofte vanskelig å si noe om. Jeg kan tenke meg til sannsynlige resultater, men kan aldri vite om jeg blir fornøyd med utfallet når jeg står med resultatene i hånda.

Hvis jeg ikke er fornøyd, så er det spesielt viktig å se tilbake på beslutningene jeg tok og om jeg handlet selv, eller bare lot meg drive med. Med tiden har beslutningene mine blitt stadig bedre, og ofte blir resultatene også som jeg ønsker.

Jeg trodde jeg kun skulle skrive om 500 før frokost i dag. Sånn gikk det ikke. Her renner det ut uferdige tanker om handlinger, beslutninger og resultater.

Ideen til 500 før frokost er ikke min egen. Den fikk jeg fra en podcast som jeg begynte å lytte til forleden. Jeg husker ikke hvordan jeg snublet over den, men den heter Love Your Work og programlederen er David Kadavy. Han er designer og forfatter. I programmet intervjuer han folk om jobb, eller så leser han sine egne tekster. Jeg tror det var episode 27 med Jeff Goins som fikk meg i gang. Den episoden syns jeg var veldig god. Dessverre har ikke de andre episodene nådd opp til denne.

469 ord har tatt ca. 25 minutter, og innen denne setningen er ferdig vil jeg være svært tett på 500 ord. Dette har vært en god øvelse for meg, men det må være helt forferdelig å lese seg helt ned hit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *