Ingenting å løpe for, men jeg gjør det likevel

SkoDet har gått to uker siden København maraton og jeg har fortsatt ikke lagt løpeskoene på hylla. Hva er det som feiler meg? Jeg har nådd mitt mål, og jeg har ikke slått opp noen av skadene i denne skjøre kroppen min. Kanskje er det noen nye mål som er på vei til å finne sin form.

Allerede dagen etter København maraton begynte jeg å tenke på hva jeg skulle finne på nå. Og tankene var knyttet spesielt til løping, men også til trening generelt. Jeg forventet at det kom til å gå mer tid før jeg ble sulten igjen. Men jakten på nye mål er allerede i gang. Jeg har ikke bestemt meg ennå, men dette er forslagene så langt:

– 5 kilometer under 20 minutter
– 10 kilometer under 40 minutter
– halvmaraton under 1.30
– maraton under 3 timer
– mestre perfekte pistol squats
– mestre kipping muscle ups

Disse forslagene, og kanskje andre, skal få modne en stund til før jeg bestemmer meg. Tanken bak listen over er at målene stiller krav til styrke, kondisjon og bevegelighet for hele kroppen.

Siste ukers løping
Jeg er virkelig glad for at jeg allerede er i gang med løpingen igjen. Ingen tegn til skadene, og kroppen har tålt løpet for to uker siden svært godt. Nå kan jeg bruke tid på å bygge kilometere opp stille og rolig. Nå kan jeg være smart i stedet for å løpe som en idiot.

Den første uken etter maraton løp jeg en tur og ca. 10 km. Denne uka ble det tre turer og 26 kilometer. På dagens 12 km. var kroppen helt seg selv og jeg fikk klemt inn en kilometer i 4.15-fart. Det er for øvrig farten man skal holde for å løpe maraton på 3 timer. Det er langt frem dit.

Fremover
I første omgang vil jeg løpe tre ganger i uka. En rolig langtur på minimum 90 minutter, en intervalløkt og en timeslang tur som jeg kommer til å variere. Når jeg så bestemmer meg for de neste målene vil jeg legge opp en ny plan for treningen.

Aldri på bekostning av livet
Jeg har en regel. De målene jeg setter meg skal ikke gå på bekostning av alt annet jeg syns er gøy. Jeg skal kunne nå målene uten å ofre noe annet som gir meg glede. Det skal aldri føles som om jeg ofrer noe for å nå mine treningsmål. Så viktig er det heller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *