Alkoholfri oppkjøring

rosevin

Forrige torsdag. Strålende sol, fridag og iskald rosévin rett fra helligdagsåpen butikk. Deilig! Men nå er det under to uker til København maraton, og de skal være alkoholfrie. Kan dette gå, da?

Jeg må jo bare innrømme at 14 alkoholfrie dager på rad sannsynligvis er den lengste perioden uten alkohol på alle de årene hvor jeg har drukket. Jeg syns ikke det er noe galt i det.

Nå har det nesten gått sport i å dele om sin hvite måned den siste tiden. Hva skjer med kroppen? Hvordan føler jeg meg? Hvordan er det å være sammen med mennesker som drikker? Lite nytt under solen.

For min del handler det om å være så godt forberedt som mulig når 22. mai kommer. Men jeg er ikke villig til å endre stort på min normale livsstil. Det jeg har lyst til å gjøre, det som gleder meg, det fortsetter jeg med. Men to uker uten alkohol, det må jeg kunne klare.

Og jeg er litt spent. Eller, jeg er nysgjerrig. Kommer jeg til å merke noen forskjell på meg selv. Hvordan blir det for eksempel å gå på jobb neste mandag uten å ha drukket i helgen?

Leve gjennom andres rus
Jeg kan i hvert fall hygge meg med andres rus. Det er det nok av i John Nivens bok, Kill Your Friends. Det er 1997 og musikkbransjen i UK koker. Hovedpersonen jobber i A&R og har et rimelig høyt forbruk av rusmidler. Underholdende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *