Våren som forsvant

pushups

Det er fire grader og regn i København. Kunne det ikke bare holdt seg så fint og varmt som det var på Samsø forrige fredag? Jeg er inne i de fire siste ukene av treningsprogrammet. Det drar seg til, og her er ukas planer. 

Den voldsomme mengdetreningen er unnagjort. Herfra og ut blir det færre kilometer og mer arbeid i den farten jeg skal holde 22. mai. Programmet fra Lucozade Sport serverer meg følgende treningsuke:

Uke 11:

Mandag:
25 minutter rolig løp

Tirsdag:
10 minutter rolig løp
50 minutter i maratonfart
10 minutter rolig

Onsdag:
I programmet er det lagt opp til hvile, styrke, svømming eller annen alternativ trening. Jeg sikter mot morgentrening: CrossFit.

Torsdag:
15 minutter rolig
4*8 minutter hurtig med 2 minutter pause
15 minutter rolig

Lørdag:
40 minutter rolig

Søndag:
30 minutter rolig
60 minutter i maratonfart
30 minutter rolig

Lortevejr og mette ben
Forrige uke endte med 63,9 km. løp. Det er det meste i hele treningsperioden og derfor erstattet jeg dagens rolige tur med CrossFit. Selv om beina sikkert kunne tålt noen kilometer i dag, tror jeg det var lurt å la dem hvile.

Det ble en snill økt med skulderpress, frontbøy og ringrows. Pulsen lå ganske lavt hele veien, og jeg kjørte økta med lite vekter. Det er ikke noe poeng å legge de store skivene når jeg jobber med beinstyrke, og med de skjøre skuldrene jeg har er jeg nødt til å ta det pent.

Offensiv og spent
Det er en gryende spenning i kroppen nå som det er under fire uker til race day. Jeg har overskudd i løpingen og troen på tidsmålet (3.30) vokser seg sterkere. Jeg har løpt flere kilometer i år enn før Berlin maraton for tre år siden. Treningen er langt mer strukturert og løpeturene mer varierte. For tre år siden hadde jeg mange flere turer hvor jeg holdt maratonfarten. Denne gangen går veldig mye av treningen langsommere, men jeg har også mange flere økter hvor jeg ligger under maratonfarten.

Det gir forhåpentligvis resultater i slutten av mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *