Uke 10: Tilbake fra skade og klar for oppløpssiden

løper i Utterslev mose

Ti dagers løpepause var akkurat det jeg trengte. Jeg har fått testet løpeformen, hentet meg inn fra skaden og er klar for oppløpssiden. Her er ukens program og noen tanker om å finne tilbake til rytmen.

Det er ekstremt godt å vite at jeg stoppet i tide. Jeg tok signalene på alvor og holdt meg borte fra løpingen i ti dager. Det gjorde underverker for kroppen, og i helgen fikk jeg 15 smertefrie kilometer. Nå er det tilbake til programmet fra Lucozade Sport.

Uke 10:

Mandag:
35 minutter rolig løp

Tirsdag:
10 minutter rolig løp
30 minutter jevnt
5 minutter rolig
20 minutter jevnt
10 minutter rolig

Onsdag:
I programmet er det lagt opp til hvile, styrke, svømming eller annen alternativ trening. Jeg sikter mot morgentrening: CrossFit.

Torsdag:
70 minutter jevnt løp

Lørdag:
40 minutter rolig

Søndag:
190 minutter rolig

Om å finne tilbake til rytmen
Gjennom treningsprogrammets første uker holdt jeg meg strengt til planen, og jeg erstattet kun et fåtall løpeøkter med romaskinen. Jeg startet pausen i uke 8 av programmet. Helgen i uke 8 gikk med til tre deilige dager med toppturer på Sunnmøre. Skaden kom på et perfekt tidspunkt. Etter helgen på Sunnmøre ble jeg forkjølet og treningspausen strakk seg plutselig til lørdag i uke 9.

Lørdagens tur gikk fint, og hvis jeg ikke løper hardt altfor lenge så tror jeg at jeg kan holde skaden i sjakk. Nå må jeg bare finne tilbake til den gode rytmen jeg hadde før skaden.

Jeg må nok tilpasse programmet fremover. Det blir ikke mer enn en økt i uka som går raskere enn farten jeg skal holde 22. mai. Med den gode halvmaratontiden fra to uker tilbake tror jeg på 3.30 selv uten så mange fartsøkter fremover.

Full kalender
Denne uka skal øktene passes inn rundt både en dagstur til Norge og en hyttetur i helgen. Det bør ikke bli et problem, men det kommer til å kreve litt ekstra av meg. Det krever blant annet at jeg må på med løpeskoene nå for å gjennomføre ukas første 35 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *