Tid for å tenke alternativt

krittpåleggene

Etter gårsdagens tilbakeslag er det på tide å tenke alternativt. Ut fra hvordan det kjennes i dag tror jeg at jeg stoppet i tide, og at jeg har muligheten til å hente meg inn igjen. Her er planen for den neste perioden.

Jeg startet dagen med en WOD i CrossFit Copenhagen. Kombinasjonen av kettle bell swings og v-ups gir flotte fingeravtrykk i kritt på leggene. Strengt tatt skulle jeg vel opp til tærne, men det klarer jeg rett og slett ikke.

Høy fart og lite restitusjon
Høyre akilles kjennes ikke forferdelig ut, og den er langt bedre enn i fjor da jeg innså at jeg måtte sette bremsene på. Det ser ut til at det er fartsøktene som er den største påkjenningen. Forrige uke løp jeg en rask 10k på torsdag etterfulgt av en halvmaraton på 1.34 på lørdag. I går kjente jeg det fra første steg, og en hurtig 6-minutter fortalte meg at det var på tide å stoppe. Jeg kommer nok til å la det gå noen uker til neste fartsøkt.

Perfekt skadetidspunkt
Tilbakeslaget kunne ikke kommet i en bedre uke. Tre dager med toppturer blir den perfekte avlastning for akillesen, samtidig som jeg holder motoren i gang med lange oppstigninger på jevn, lav puls. Jeg var i utgangspunktet innstilt på å følge treningsprogrammet også på topptur-helgen i Norge, men kjenner at det blir godt å slippe. Det ville uansett bli vanskelig å kjøre økter på mellom 80 og 150 minutter etter en lang dag på ski.

Alternativ trening
Jeg har ikke jobbet like godt med mobiliteten som tidligere. Færre CrossFit-økter har gitt mindre uttøying og mobilitetstrening, og det merker jeg godt i blant annet knebøy.

Nå kan jeg kjøre noen flere CrossFit-økter og bruke tid på legg- og ankeltrening samtidig som jeg får jobbet med kondisjonen. Jeg har et godt løpegrunnlag og tror jeg fortsatt kan klare 3.30 på maraton i slutten av mai.

Jeg er glad for mulighetene jeg ser når situasjonen har blitt som den har blitt. Det viktige nå blir å vente lenge nok med å løpe mye igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *