Stoppet jeg i tide?

akilles

Det er dagens spørsmål. Jeg spiser smågodt og prøver å finne svaret. Svaret får jeg nok dessverre ikke ennå, men her er i hvert fall det som har skjedd i dag. 

Jeg er godt inne i uke 8, og denne uka er det nok ikke nødvendig å presentere treningsprogrammet. Jeg blir nødt til å justere etter at de siste dagers fartsøkter har ført til en forverring i høyre akilles. De første tegnene kom under lørdagens halvmaraton, og derfor satt jeg på romaskinen i går.

I dag skulle jeg løpe 4*6 minutter ifølge programmet. Jeg trippet bort til Østerbro stadion og merket stivhet og antydninger til smerte i høyre akilles. Jeg skjønte at det ikke ville gå, men bestemte meg for å prøve det første intervallet.

Jeg fikk gjennomført, men avsluttet etter en intervall. Akillesen er litt hevet, stiv og øm. Det er ingen stor krise, men jeg må gjøre noen endringer i treningen.

Tilpasninger
Det er intensive økter som gir størst belastning tydeligvis. Jeg må ha lange pauser mellom fartsøkter, og fremover vil jeg nok redusere til en fartsøkt i uka.

Det blir nok heller ikke mer løp denne uka. Jeg trenger noen dager hvile fra løpingen, og da passer det perfekt at jeg skal gå toppturer i Norge fra fredag til søndag. Det er en godt timet overbelastning det her.

Det positive
Situasjonen i fjor var ganske lik situasjonen nå. Den store forskjellen er at i år lytter jeg til kroppen der hvor jeg i fjor kjørte på videre til det gikk helt galt.

De plagene jeg har nå ville jeg aldri avbrutt en økt for i fjor. Det har jeg lært av. Selv om jeg sliter nå, så tror jeg ikke at jeg har latt det gå så langt at det blir langvarig. Det er jeg stolt av.

Resten av uka blir det CrossFit og toppturer. Det blir perfekt etter en lang periode med svært mange kilometer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *