Motivasjon og disiplin

Nike lunarglide 7

Jeg kom til skade for å se på #mentaltrening på Instagram. Har jeg blitt en sånn som bobler over av #treningsglede i jakten på å #blibest mens jeg løper rundt i mitt tøy fra #salomonnorge og sko fra #nike? Det må jeg reflektere over. 

Det korte svaret er nei. Jeg står ikke i fare for å bli en egoistisk og selvhøytidelig treningsnisse som deler bilder i sosiale medier akkopagnert av «livsvisdom», plattheter og selvfølgeligheter. Alt for egeneksponeringens skyld under et dårlig dekke av å ville motivere andre til å «komme seg opp av sofaen», «tenke som en vinner» og forsøke å overbevise oss om at «svette er smerte som forlater kroppen.»

Sånn blir jeg ikke.

Men jeg deler gjerne av mine erfaringer med ganske strukturert løpetrening. Og i dag var jeg så gira at jeg nesten kunne passert som treningsguru, motivator, inspirator og mentaltrener. Kanskje coach, også.

Makstest i markløft
De siste månedene har jeg trent markløft en gang i uka. Treneren på torsdager har vært fantastisk, men i dag var det hans siste dag, dessverre. Han har vært dyktig til å terpe på teknikk, komme med forslag til forbedring og støtte opp når kiloene kommer på. Markløft har kanskje blitt min favorittøvelse.

I dag var det makstest og jeg fikk klemt ut 133 kg. Det var tungt. Så tungt at det sikkert ikke så pent ut. Det er i hvert fall 8 kilo opp fra sist makstest. Det blir nok en pause fra markløft frem til maraton er unnagjort.

Idiotisk hurtigløping, men jeg måtte bare
Jeg hadde gira meg opp med #mentaltrening på Instagram, så jeg klarte ikke holde igjen på dagens løpetur. 40 minutter tempo ble til 45 hurtig pluss et par rolige kilometer til sist.

Jeg løp 10 km. på 44.13, og det uten å ha planlagt at jeg skulle løpe en tier. Det var kanskje dumt å dra på såpass når jeg skal løpe en halvmaraton på lørdag, men når kroppen skriker etter fart, så må den bare få det.

Kanskje det egentlig er mangel på #disiplin?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *