Lurepuls og slankekur

kylling og salat

På dagens tur ville jeg se om jeg kunne finne min makspuls. Les hvordan det gikk, og om hvorfor jeg spiser så fryktelig mye grønt. 

En time skulle jeg løpe i dag, og 20 minutter av dem skulle være i et ok driv. Jeg tilpasset økten litt, og etter at Jostein løp hjem fant jeg en motbakke for å se om jeg kunne finne min makspuls. Dette var ikke en makspulstest sånn som den skal gjøres, men jeg tenkte noen halvlange intervaller i motbakke kunne gi meg en pekepinn.

Det første intervallet var kanskje 300 meter. Jeg økte på underveis og da jeg nådde lyskrysset begynte syra å komme i lårene. Jeg var fryktelig andpusten og tenkte at jeg i hvert fall var over 180.

Men klokka viste 150 slag i minuttet. Det kan ikke være riktig, så jeg strammet klokka et hakk før neste intervall. Sensoren sitter i klokka, så jeg slipper pulsbelte.

Ny intervall. Ny motbakke. Igjen andpusten og med syre i lårene. 171 slag i minuttet som maks. Det kan da virkelig ikke være riktig. Her må det leses og testes igjen.

Slankekur
At det er en kur er feil å si. Men jeg har lest om min vekts betydning for maratontiden, og ser at hvis jeg tar av 5 kilo så kan det utgjøre opptil 10 minutter på en maraton. Det er et langt fra uforsvarlig prosjekt, og det er en overdrivelse å si at jeg er på en slankekur.

Jeg har et høyt aktivitetsnivå, så hvis jeg endrer litt på sammensetningen i hva jeg spiser så kommer det til å gi resultater. Fremover blir det litt mindre lunsjporsjoner, litt flere grønnsaker, færre kjeks, mindre smågodt og akkurat like mye ost etter lunsj. For ostetallerkenen får ingen ta fra meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *