Lørdagstur på nye veier

løper på sti på Oppsal i Oslo

Påskeferien i Oslo går mot slutten. Å være på besøk i Oslo tar meg til nye steder. Ikke bare løper jeg steder jeg ikke har vært før. Jeg ser også byen med nye øyne siden jeg beveger meg andre steder enn da jeg bodde her. I dag fikk veien bestemme hvor turen gikk. 

1 times fartslek sto det i programmet. Min lek besto mer i å løpe noen nye steder, enn å leke med farten. Jeg liker å løpe uten en bestemt plan for hvor jeg skal. Jeg har en følelse av sted og retning i Oslo som stort sett gjør at jeg kan løpe uten å vite bestemt hvor jeg er, eller hvor jeg skal.

La veien bestemme
Ved å la veien styre hvor jeg skal havnet jeg i skogen rett bak Oppsal. Det var perfekt å få noen kilometer med sti under beina. Løpingen blir mye morsommere med et litt mer krevende underlag enn asfalt, og underlaget var en kjærkommen avveksling.

På samme måte som jeg har oppdaget nye steder i København med løpesko på beina, så har jeg denne uka sett noen nye deler av Oslo også. Oslo er virkelig kompakt, og det er kort vei fra urbane miljøer, videre til eneboligbebyggelse og drabantby, før man til sist kommer inn i skogen. Dette er kvaliteter som ikke finnes på samme måte i København.

Fremgang
Godt inne i uke seks av treningsprogrammet begynner jeg å tro på målet om å løpe under 3.30 i mai. Det går hele tiden litt lettere, og selv om lite av treningen skjer i maratonfart begynner selvtilliten å vokse. Turer på en time koster lite å gjennomføre, og jeg merker at beina svarer godt.

En av de største endringene så langt er at leggene er merkbart sterkere og at jeg knapt nok blir støl etter trening. I starten gikk jeg med stive legger i flere dager, men nå har de blitt mye sterkere.

Jeg har også fått mine første økter med pulsklokke. Før jeg kan legge for mye i hva pulsen viser må jeg teste makspulsen min. Jeg har aldri tidligere brukt puls aktivt i trening, så jeg er spent på om det kan gi meg en ny dimensjon nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *