Tirsdagsintervaller! Underlig godt.

Rigshospitalet i København om aftenen
Rigshospitalet i København.

Riget, eller Rigshospitalet, er et av mine favorittbygg i København. Noen kjenner kanskje bygningen fra Lars von Triers tv-serie, Riget. Jeg får i hvert fall løpe forbi Riget alle de dagene jeg skal bort til Østerbro stadion for å løpe intervaller. I dag var det en ny variant på programmet. 

Det var ikke lett å ta på treningstøyet i dag. Men med de raske kompresjonssokkene på fant jeg veien til stadion for å løpe et lite mareritt av en intervalløkt:

15 minutter rolig løp
3 minutter tempo, over i 2 minutter hurtig. 2 minutter rolig – 5 ganger
15 minutter rolig løp

Forrige uke var det 5*5 minutter i samme tempo hele veien. Denne uka skulle det gå fortere på de to siste enn de tre første. Jeg løp nok de tre første minuttene i 4.15-4.25-fart. De to siste gikk et lite stykke inn på 3-tallet. Jeg er rimelig fornøyd med at jeg kan trykke ut ganske lange intervaller i det tempoet.

Det er selvfølgelig fortsatt lang vei å gå, men fremgangen er ganske formidabel. Jeg tror jeg kan klare 5 kilometer på under 20 minutter nå. Det er mange år siden sist i så fall.

Riget
Jeg så Riget etter at jeg flyttet til København. Det er vel en god kilde til å lære seg dansk, tenkte jeg. Den første sesongen er i hvert fall virkelig god. Underlig, men virkelig god.

Danskjävlar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *