Smerte! Intervallene krever sin mann

sliten

Ok. Det var hardt! Men også en hel masse moro. Tartan under føtta, og vannrett etter trening. Det er mange år siden det var en del av hverdagen. Her er oppsummeringen av dagens smertefulle intervaller, og min motivasjonsteknikk.

5*5 minutter med to minutter rolig mellom intervallene. På samme måte som forrige uke ville jeg holde litt igjen. Kanskje legge meg på 4.15/4.20-fart. Det er åpenbart en fart jeg ikke kjenner, for også i dag gikk det fortere. Jeg lå nok tett på 4-fart på alle intervallene. Dagens raskeste kilometer gikk på 3.54 ifølge Endomondo. Hele økta så sånn her ut:

Motivasjonstriks på en tung dag
I dag var det hardt for både hodet og kroppen underveis. Det dukket opp tanker om å avbryte etter tre-fire intervaller. Jeg forsøkte meg også på unnskyldninger om at jeg er tett på en overbelastning. Men det er forskjell på muskelsmerte og overbelastning av den dårlige typen.

Fem intervaller på fem minutter hver kan lett virke uoverskuelig når hodet ikke er helt med. Mitt beste triks er å dele opp intervallene og si følgende til meg selv:

– Etter første intervall er allerede 20% unnagjort. Den første er alltid lett.
– Etter to intervaller er 40% unnagjort. Nesten halvveis. Lett.
– Tre intervaller og over halvveis. Når du har kommet så langt er det bare å fullføre. Det klarer du.
– Den fjerde er alltid forferdelig. Men etter denne er det bare oppløpssiden igjen.
– Du har ikke fullført før den femte er fullført med stil. Hold konsentrasjonen og se om det ikke er krefter til en liten spurt.

Jeg deler også opp hvert intervall i mindre deler. 200-250 meter av gangen. På fem minutter løper jeg ca. 1250 meter. 250 meter = 20%. Hver 20. prosent er jo en kort og enkel etappe.

Dette funker for meg. Jeg løper og tenker på disse minietappene og delmålene hele veien. Det holder meg fra å slippe til tanker om å gi opp. Kroppen klarer alltid litt til. Hodet er det første som svikter. Der er jo alltid noen krefter igjen til en sluttspurt, eller hva?

oesterbrostadion

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *