Kvalitetsintervaller og massasje-ape!

 

Klar til 5*4 min. intervaller.
Klar til 5*4 min. intervaller.

Intervalløkter er nesten alltid krevende, men så forbanna deilig det er når man gjennomfører med stil. I dag fikk Jostein og jeg dundret løs på Østerbro stadion, og jeg har for alvor begynt å bruke massasje-apen min. Eller lacrosse-ballen, da.

I dag sto det 5*4 minutter med to minutter pause på programmet. Østerbro stadion er åpen med lyset på frem til kl. 22.30 på kvelden. Som gammel løper er det alltid litt spesielt med økter på en friidrettsbane. Det er som om jeg finner tilbake til den løperen jeg en gang var.

Jeg så for meg 4.20-4.30-fart. Jeg tror det var omtrent der jeg lå på de litt kortere intervallene for to uker siden. Det gikk fortere enn det. Ca. 4.00. Det fungerte bra hele veien, og selv om jeg syns det gikk overraskende fort er det også litt deprimerende.

Det var en gang hvor jeg fint løp 10 km. under 40 minutter. I dag kostet det mye å holde 5 intervaller på samme fart som 40 min. på 10 km. Samtidig er det også inspirerende. Hvis jeg holder meg skadefri så kan jeg jobbe mot de samme tidene som kroppen klarte for alle de årene siden.

Fysioterapeut og massasje-ball
Skulderskadene mine er nesten helt rehabilitert. Jeg var til fysioterapeuten i dag, og fremover skal jeg jobbe videre med opptrening av skuldrene og forebygging av nye skader. Gjennom et tålmodig arbeid har skuldrene gradvis blitt bedre. Jeg har også blitt mye mer bevisst på hvordan skuldrene oppfører seg, og hva de tåler.

Leggmassasje med lacrosse-ball
Leggmassasje med lacrosse-ball

Jeg skal tilbake til fysioterapeuten om fem uker og da skal vi både se på skuldrene mine og hvordan akillessenene tåler løpebelastningen. Vi snakket om skadeforebygging og belastning av akillessenene i dag. Jeg løper en stor risiko for å dra på meg belastningsskader med stadig opptrapping av løpingen. Derfor starter jeg med jevnlig styrkeøvelser, uttøying av leggmuskulaturen og selvmassasje med lacrosse-ball. Forhåpentligvis vil dette, sammen med økt beinstyrke, holde meg skadefri.

massasjeape

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *