Her er uke 3 av treningsprogrammet

Klar for tredje uke.
Klar for tredje uke.

Jeg er klar for uke 3 av treningsplanen fra Lucozade som jeg følger. Så langt har planen fungert godt, selv om jeg justerte løpingen noe ned i uke 2. Her er presentasjonen av ukens økter.

Uke 3:

Mandag:
25 minutter rolig løp

Tirsdag:
15 minutter rolig løp
4 minutter hurtig, 2 minutter rolig – 5 ganger
15 minutter rolig løp

Onsdag:
I programmet er det lagt opp til hvile, styrke, svømming eller annen alternativ trening. Jeg holder enten fri, eller så blir det CrossFit.

Torsdag:
50 minutter rolig løp

Lørdag:
10 minutter rolig løp
30 minutter løp
10 minutter rolig løp

Søndag:
90 minutter rolig løp

Dagens økt
Frontbøy. 6 sett med 5 repetisjoner. Jeg er virkelig ikke begeistret for frontbøy. Jeg syns belastningen på håndledd og skuldre distraherer meg fra å fokusere på sterke bevegelser og repetisjoner. Men jeg kan jo bare bli bedre.

Nyttig for løpingen er det utvilsomt! I tillegg er styrkeøktene gode for å få inn andre kjedelige øvelser, sånn som tåhev. I dag ble det masser av tåhev og noen ok forsøk på pistol squats. Det er to grunner til at jeg vil forbedre meg i denne øvelsen:

1. Det er en fantastisk styrke- og balanseøvelse
2. Godt utførte pistol squats ser fett ut.

Jeg har hatt glede av progresjoner hvor jeg bruker elastikker til å holde fast i, gjør ettbens knebøy ned mot en benk, eller holde en vektskive foran meg gjennom bevegelsen.

Etter styrketreningen fikk jeg en kort restitusjonstur på litt under 20 minutter. Så nå skylder jeg allerede programmet 5 minutter denne uka.

Fysioterapeut i morgen
Jeg satser på at skuldrene friskmeldes i morgen, selv om jeg nok skal jobbe videre med styrke og bevegelighet. Men nå blir det viktigere med en skadeforebyggende innsats for legger og akillessener. Jeg merker den økte belastningen i hælene, akillessener og legger. Foreløpig er det ingen tegn til hevelser eller vedvarende smerter. Jeg tror jeg kan holde meg skadefri, og det blir bra å ha fysioterapeuten som syndebukk hvis det skjærer seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *