Ryddesøndag på telefonen

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har låst opp telefonen og jobbet meg gjennom et sett av apper som ikke tilbyr annet enn tidsfordriv. Det er på tide med en opprydding. Her er listen med appene som forsvant. 

Two Dots
Jeg har brukt såååå mye tid på dette spillet det siste året. Man skal sette sammen noen prikker slik at de forsvinner. Fantastisk tidsfordriv, men fullstendig meningsløst. Jeg har alltid bedre ting bruke tiden min på enn dette.

Asphalt8
Bilspill som virkelig engasjerte meg en periode på våren i fjor. Jeg brukte masse tid på å kjøre runde etter runde. Spillet er ganske grafikktungt, så telefonen ble varm og måtte stå i laderen konstant.

Angry Birds
Det var en tid hvor jeg ønsket noen spill til å få tiden til å gå, og sikkert for å distrahere meg fra livet. Da er jo Angry Birds en klassiker.

Skatelander
Dette spillet lastet jeg også ned da jeg søkte noe meningsløst tidsfordriv. Man skulle passere noen hinder på skateboard.

CC Game
Dette spillet er ganske lekkert visuelt. Minimalistisk og pent. Men jeg gikk fort lei, og fikk vel aldri ordentlig fatt i det.

Pinterest
Jeg har aldri sett verdien i Pinterest, men likevel har appen ligget på telefonen min i lang tid. Jeg tror jeg har brukt Pinterest en gang, og det var for å se på design av forskjellige hjelpesider på nett.

Plane 
Tror jeg kom over Plane på et startup-arrangement i København. Ideen er vel å koble mennesker sammen på et eller annet vis, men det er ikke for meg. 

Plane signalPlane feed Hotel Tonight
Jeg sjekket så vidt Hotel Tonight for en måned siden da jeg skulle bestille hotell. Men, Hotwire fungerer fint for meg, så ingen grunn til å beholde Hotel Tonight.

Swipp
Som Vipps og MobilePay. Jeg klarte aldri å fullføre registreringsprosessen på Swipp, og husker ikke hva jeg skulle bruke den til heller.

Foursquare
Jeg brukte Foursquare på forrige ukes tur til Budapest. Appen fungerer fint til å finne frem til gode spisesteder i byer man ikke kjenner. Men Foursquare vil jeg kun bruke de gangene jeg besøker byer jeg ikke kjenner fra tidligere. Jeg laster den sikkert ned igjen en annen gang.

Shout!
Facebook laget en app hvor man kunne ta noen bilder og legge tekst på dem. Det var morsomt i ca. 3 sekunder. Og siden har appen bare ligget der.

Animation og Animation Express
Det var en dag hvor jeg fikk en idé til en animasjon. Jeg lagde animasjonen, den ble ok, og jeg tenkte jeg skulle lage flere. Det har jeg ikke gjort.

Kickstarter
For en tid tilbake støttet jeg et prosjekt på Kickstarter. Da lastet jeg også ned appen. Men det er jo ikke som om jeg sitter i appen og blar meg gjennom prosjekter med jevne mellomrom.

Kindle
Jeg vet det er mange som er virkelig glade for Kindle-appen til telefonen. Men jeg har en Kindle Paperwhite, så hva skal jeg egentlig med telefonappen? Jeg kan ikke huske sist jeg åpnet den.

Drivr
Drivr er et virkelig spennende selskap, og appen er utmerket til taxibestilling i de byene hvor det er taxiselskaper som bruker appen. I København får jeg ikke brukt den til noe som helst.

NYT Now
Det var en annonse for appen i min favorittpodcast, 99% Invisible, så jeg ble nødt til å sjekke den ut. Etter at jeg så på den første gang, har jeg aldri åpnet den igjen.

iTranslate
App for å oversette mellom språk. Jeg tror jeg lastet den ned etter en språkprat på jobb. Aldri åpnet siden.

Yelp
Jeg var nysgjerrig på Yelp, og hvordan de kombinerer brukergenerert og mer kuratert innhold. Jeg var til og med til et arrangement hvor byens beste romkuler skulle kåres. Det var en underlig begivenhet. Nå har jeg ikke åpnet appen på lang tid.

Hyperlapse
Instagram sin videoapp. Aldri forstått poenget med den. Tror jeg brukte den sist mellom Malmö og København for et år siden.

Your Local
Dansk startup som startet som en SMS-kjede mellom folk på Vesterbro, hvis jeg ikke husker feil. Tanken er at lokale butikker kan legge ut kortvarige tilbud fordi de har overskudd av matvarer, eller det er produkter som snart går ut på dato. Tanken er god, og appen fungerer fint, men jeg bruker den jo ikke.

Gmail
Jeg har jo Inbox. At jeg har beholdt Gmail viser bare at det er nødvendig å rydde opp innimellom.

GifLab
Denne brukte jeg vel sist i oktober. Jeg har kanskje laget tre gifs totalt i appen. Tror ikke jeg kommer til å savne denne med det første.

Google Kalender
Etter at jeg gikk over til Fantastical på telefonen har jeg ikke brukt Google sin kalenderapp. Likevel har jeg beholdt den frem til nå.

Songkick
Songkick er en god tjeneste. Men det holder at jeg får noen e-poster fra dem. Der forteller de meg om artister jeg lytter til planlegger konserter i København. Tjenesten er koblet til Spotify. Men appen, den bruker jeg ikke.

Metrics
Dette er Squarespace sin app for besøksstatistikk på nett. Både Oslo Cycling og FETT OM sine nettsider er laget med Squarespace, men jeg følger ikke akkurat med på besøkstallene daglig.

WhatsApp
Hva skal jeg med denne når iMessage og meldinger fungerer utmerket? Sist brukt til å sende noen videoer fra skiferien for en måned siden. Før det hadde jeg ikke brukt appen siden november.

Trello
Jeg har sansen for Trello og vi har brukt Trello i FETT OM. Det er et godt verktøy, men jeg bruker ikke appen. Hvis jeg skal sjekke noe i Trello gjør jeg det heller gjennom en nettleser. Nå er det uansett lang tid siden forrige prosjekt som ble styrt gjennom Trello.

TED
Jeg får dårlig samvittighet hver gang jeg ser appsymbolet. Jeg vet at det er en hel masse på TED som jeg vil ha stor glede av. Innimellom ser jeg også videoer på TED, men det gjør jeg stort sett på macen. Jeg tror faktisk ikke jeg har sett en eneste video i appen. Men hver gang jeg har åpnet et spill på telefonen har jeg hørt en stemme si: «Du kunne sett en video på TED i stedet, vet du.»

Duolingo
Jeg har lyst til å lære flere språk. Derfor lastet jeg ned Duolingo, og i en måneds tid jobbet jeg ganske mye med tysk. Det er flere måneder siden nå. Jeg har i stedet vært til en ny runde med danskundervisning. Og hvis jeg skal lære språk nå, så burde det kanskje være ungarsk.

Duolingo er også et sånt appsymbol som har gitt meg dårlig samvittighet. En slags påminnelse om å gjøre noe produktivt, når alt jeg vil er å sjekke Instagram.

Tumblr
Jeg har hatt en Tumblr-side en gang i tiden, men denne er det lenge siden jeg har brukt.

Product Hunt
Product Hunt presenterer de beste nye appene, nettsidene osv. hver dag. Veldig tech og startup å følge med på den appen. Såååå tech og startup er jeg ikke.

Ny hjemskjerm
Nå er 32 apper slettet og hjemskjermen omstrukturert.

hjemskjerm

Om dette blir oppsettet fremover vet jeg ikke. Jeg har plassert appene ut fra hvilke jeg selv tror jeg bruker mest.

Jeg har gått fra fire til to sider med apper. Side to inneholder nå alle jobbappene og lite annet.

Rydde i digitalt liv
Telefonen har jeg hatt i halvannet år, og jeg kan ikke huske at jeg har ryddet opp skikkelig på den tidligere. Det er ingen praktisk begrensning for hvor mye jeg kan oppbevare på telefonen. Det blir fort til at jeg legger til nytt uten å tenke over om det gir meg noen form for verdi.

Telefonen er noe av det aller viktigste jeg eier. Derfor er det merkelig at jeg ikke har den samme holdningen til orden og ryddighet der som jeg forsøker å ha ellers. Den digitale oppryddingen er enkel å utsette. Nå har jeg fått rydda opp på telefonen, men det er verre med alt det andre som er spredd på utallige harddisker og i diverse skytjenester. Det blir en større oppgave.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *