85 dager: En følelse av maratonfart

Etter en runde rundt Søerne i ca. 5-tempo.
Etter en runde rundt Søerne i ca. 5-tempo.

10 rolige minutter, etterfulgt av 25 minutter jevnt løp, og med 10 minutter rolig til sist. Jostein fikk en tøff fartsøkt, mens jeg fikk kjenne på farten jeg skal holde for å sette personlig rekord i mai.

Det går mot vår i København. Kveldene blir lysere, og rundt Søerne kommer stadig flere løpere frem fra vinterdvalen. I dag fikk vi vist oss frem i godt driv, og det føltes bra. Jeg kan ikke merke noe i akillesen, verken om morgenen, under trening, eller etter trening. Det ser lovende ut.

Fartsdelen av dagens økt gikk i ca. 5 minutter per kilometer. I tilsvarende økt forrige uke lå jeg på rundt 4.30, og jeg syns at det var litt for hurtig så tidlig i opptreningen. 4-5 kilometer i 5-fart var veldig behagelig, og det er nok ikke hardere enn at jeg ligger i sone 2, kanskje på grensen til sone 3. Og det er jo bra, siden den farten skal holdes i 42,2 kilometer om 3 måneder.

soerne

Progresjonen fra den første til den andre uken kjennes bra. Jeg håper det føles like bra etter morgendagens langtur.

Ta tåhev!

Jeg har lest meg opp på skadeforebygging, og en ting som går igjen er oppfordringen om tåhev. Löplabbet har en kort artikkel og video om temaet. Jeg har to problemer med tåhev:

1. Det er kjedelig
2. Jeg har ingen trapper hjemme

Eller, det er jo trapper i oppgangen, men det skjer ikke at jeg står der ute og tar tåhev. Det får heller bli i forbindelse med løpetrening, eller når jeg er til CrossFit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *