87 dager: Tilbake i løpeskoene

maratonmannen
Mens jeg sitter med beina høyt, gikk JP rett tilbake i arbeid etter løpeturen.

Vi er begge påmeldt København maraton. Man skal jo ha et mål! Ingen av oss er spesielt realistiske når det kommer til målsetninger, men vi pleier å komme oss gjennom det vi setter oss fore. På dagens tur hadde jeg selskap av arbeidshesten JP.

Etter tirsdagens tur på romaskinen var det tilbake i løpeskoene i dag. 45 behagelige minutter gjennom Fælledparken og rundt Søerne. I motsetning til fjorårets maratontrening, er jeg i år mye flinkere til å differensiere treningen i ulike intensitetssoner.

Tidligere har veldig mye av treningen gått i samme tempo – rundt 5 min. på kilometeren. Det er omtrent 3.30-fart på en maraton. Nå går de rolige øktene langsommere, også bruker jeg fartsøktene til å kjenne på 5-fart og raskere. I hvert fall foreløpig.

Etter hvert vil nok de rolige turene gå litt raskere, men enn så lenge er det viktig å holde dem på rundt 6-fart. Både av hensyn til slitasje og utbytte av treningen.

dagensloep

Før løpeturen fikk jeg varmet opp med en time markløft hos CrossFit Copenhagen. Jeg følger et styrkeprogram med ukentlig progresjon, og i dag var vi oppe på 73% av 1RM. 8 sett á 4 repetisjoner med 2 min. pause mellom settene. Det har vært noen harde dager for beina, så hviledagen i morgen kommer godt med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *