89 dager: Bytte løp mot intervaller på romaskin

Uvant trening med intervaller på romaskin.
Uvant trening med intervaller på romaskin.

Det er mulig jeg er paranoid, men jeg syns å merke tendenser til slitasje i min høyre akilles. Jeg er nødt til å ta signalene på alvor, så i dag ble løpeintervallene vekslet inn i rointervaller. Det ble både smertefullt gøy!

Jeg har store problemer med alle former for utholdenhetsmaskiner. Jeg syns det er så forbanna kjedelig! Tredemøller og ergometersykler holder jeg ut i maks. 10 minutter, så jeg var litt spent på 50 minutter på romaskinen.

Romaskinen har en fordel sammenlignet med mølla og sykkelen. På romaskinen sitter man med ryggen mot fartsretningen. Man merker ikke like godt som på mølle og sykkel at man ikke rører seg av flekken. For hva er poenget med å løpe, eller sykle, når man ikke flytter seg en meter?

Uansett. 15 minutter rolig, 5*3 minutter hurtig med 2 minutter pause mellom, 15 minutter rolig.

Jeg har ingen forutsetninger for å vite hva som er riktig fart når jeg ror. Med løp er det annerledes, for det har jeg gjort i så mange år. Jeg kan stort sett kjenne meg frem til hva som er riktig fart, og jeg behøver ikke konsentrere meg om hvert steg jeg tar. Med løp kan jeg slappe av også når det går fort.

På romaskinen fikk jeg ikke slappet av i det hele tatt. Jeg tror kanskje 10 minutter er den lengste roturen jeg har hatt på en romaskin. I dag ble det 50 minutter.

De rolige periodene gikk på 2.10-2.20 per 500 meter. Intervallene kjørte jeg på mellom 1.53 og 1.57. Jeg tror roteknikken min er helt ok. Pulsen skjøt til værs, og det var krevende mentalt å holde det gående gjennom økta.

Jeg har stor nytte av å dele opp intervallene i mindre bolker slik at jeg hele tiden passerer nye delmål. Med intervaller på 3 minutter fokuserer jeg på å gjennomføre ett minutt av gangen. Jeg syns det blir mer overskuelig da.

rointervaller

Men det var gøy! Virkelig gøy! Og jeg er så fornøyd med å gjennomføre ennå en økt etter planen. Det hjelper selvfølgelig med god musikk til roturen. I dag var det denne miksen som jeg har funnet på SoundCloud:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *