96 dager: Kroppen sier nei, men treningsprogrammet skriker JA!

treningsklokke
Måtte hente frem en nedstøvet treningsklokke til intervallene.

Det lover ikke godt når de første tegnene til sviktende motivasjon kommer allerede på dag 3 av treningsprogrammet. Det var nok mer hodet som ikke ville, enn kroppen som sa nei. Men når jeg først kom i gang så ville både hode og kropp ha intervaller!

Dagens program:
15 minutter rolig løp
2 minutter hurtig, 2 minutter rolig – 5 ganger
15 minutter rolig løp

Jeg har ikke løpt intervaller på ti måneder. I dag var det ut med klokke på armen for første gang på lang tid. Jeg fikk gjennomført uten problemer, selv om jeg er konstant bekymret for den høyre akillessenen. Men det er altså så deilig å være smertefri. Det var også skikkelig digg å kjenne at all fart ikke har forlatt kroppen. Selv om det var få og korte intervaller så føltes det bra å trykke ned mot 4-fart på kilometeren.

Når hodet sier nei, og om å lytte til kroppen

Det var ikke kroppen som sa nei i dag. Det var hodet som nevnte noe om at det var sent og at jeg hadde gjort for mye annet i dag. Jeg merker tidsklemma på dag 3 av treningsprogrammet! Det er ikke bra. Heldigvis har jeg vært til danskundervisning for siste gang i dag.

Ikke helt klar.
Ikke helt klar.

Når hodet sier nei er det ofte manglende motivasjon, eller et snev av latskap som er årsaken. Når det skjedde var det godt jeg allerede hadde bestemt meg for å følge treningsprogrammet til punkt og prikke, med mindre det dukker opp skadesymptomer.

Hodet skal jeg ikke lytte til. Men hvis kroppen sier nei, så vil jeg ta det på alvor. Hvis jeg ikke hadde hatt treningsprogrammet ville jeg aldri løpt i dag. Treningsprogrammet forplikter og i dag var det akkurat det jeg trengte.

Og jeg fikk så mye igjen for dagens økt. Deilig å løpe fort. Godt å gjennomføre hele intervalløkta. Både hodet og kroppen var med hele veien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *