98 dager: treningsprogram og tidsmål

Cph maraton 2015
Klar til start: København maraton 2015

I morgen er det 14 uker til København maraton. I morgen starter treningsprogrammet jeg skal forsøke å følge. Her presenterer jeg programmet og reflekterer rundt tidsmål.

Google. Man finner alt. Jeg gikk for det første og beste 14-ukers programmet jeg kunne finne. Det er et program fra sportsdrikkeprodusenten Lucozade. Jeg kommer til å følge programmet for løpstid under 4 timer. Den første uken ser slik ut:

Uke 1: 

Mandag:
15 minutter rolig løp

Tirsdag:
15 minutter rolig løp
2 minutter hurtig, 2 minutter rolig – 5 ganger
15 minutter rolig løp

Onsdag:
I programmet er det lagt opp til hvile, styrke, svømming eller annen alternativ trening. For meg blir det CrossFit på onsdag.

Torsdag:
40 minutter rolig løp

Lørdag:
10 minutter rolig løp
20 minutter løp
10 minutter rolig løp

Søndag:
75 minutter rolig løp

Langt fra en skremmende treningsuke. I tillegg kommer et par styrkeøkter med markløft og knebøy.

Tidsmål

Hvordan finne et fornuftig tidsmål ut fra treningsgrunnlaget og programmet jeg nå skal følge? Treningsprogrammet er lagt opp til en tid under fire timer. Jeg løp Berlin maraton i 2013 på 3.36.09, men hva kan jeg klare i København i år?

Jeg løp også København i fjor, men kun for hyggens skyld. En skade stoppet meg i oppkjøringen, men jeg kom meg nå gjennom på rundt 4.20. Ruten i København er forholdsvis rask, men likevel langt fra så rask som Berlin.

Jeg har en generell grunnform og en kondisjon som tilsier at jeg fint kan løpe under fire timer, men jeg er usikker på om jeg har løpt nok frem til nå til at jeg kan sikte mot personlig rekord. Men skadefri og med startnummer på brystet så ønsker jeg selvfølgelig å gå for rekord. Om det er fornuftig er en annen sak.

I fjor fikk jeg problemer med akillessenen. Det var mange måneder med uttøying, massasje og lite løp før jeg ble kvitt problemene. Vi får se om jeg klarer å holde iveren tilbake og lytte til kroppen når det blir nødvendig. Jeg tror jeg har lært noe av fjoråret.

Foreløpig setter jeg målet til under fire timer, også får jeg eventuelt revurdere underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *